Κέντρα Κοινότητας

 Sticker kk skydras
CC Banner kkskydras
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκύδρας - Link Περιφέρειας
Ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει την έναρξη της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκύδρας» με Κωδικό ΟΠΣ 5003258 (ΑΔΑ απόφασης ένταξης Ω6ΤΩ7ΛΛ-ΝΡΥ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 112.320,00 €.
Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016).
Με τη λειτουργία του Κ.Κ. επιδιώκεται η περαιτέρω υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση, την παροχή υπηρεσιών και τη διασύνδεση των πολιτών με όλους τους φορείς, δομές, Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Προγράμματα κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται, είτε στην περιοχή είτε στην Περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο, με ιδιαίτερη στόχευση στα προγράμματα και στις δράσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική ένταξη και την ένταξη στην αγορά εργασίας.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκύδρας εποπτευεται και λειτουργεί ως δομή συμπληρωματική του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου.
Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του δήμου.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις ( 3) κεντρικούς άξονες:
Α) Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
Γ) Παροχή Υπηρεσιών. που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.Στόχος της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας είναι να αποτελέσουν ένα σημείο (frontdesk) υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

 

Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Σκύδρας, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)», και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».
Το ΚΚ θα λειτουργεί στη Τοπική Κοινότητα Καλής στο πρώην Δημαρχείο Μενηϊδος από τη Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00-15:00 και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου.
 
pdfΑπόφαση Ένταξης
pdfΤεχνικό Δελτίο
 ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δευτέρα – Παρασκευή
Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως πέντε -5- ημέρες την εβδομάδα. Προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου εξαιτίας τοπικών  προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της δομής και η καλύτερη κάλυψη των αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.
Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο Καλής και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00 π.μ. με 3:00 μ.μ.
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 9:00 π.μ. με 2:00 μ.μ.

 

Υπεύθυνη Δομής:
Σεμερτσίδου Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός
Ψυχολόγος: Μπατζάκα Κωνσταντίνα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2381351770 & 2381351771
Fax.:23813 51770
E_Mail.:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.