97 άνεργοι θα απασχοληθούν με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Σκύδρας

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

97 άνεργοι θα απασχοληθούν με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Σκύδρας

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
H προαναγγελία της προκήρυξής της ανακοινώθηκε ουκ ολίγες φορές από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η δημοσίευσή της ήρθε τελικά. Έτσι το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ξεκινά και επίσημα την υλοποίησή του και αφορά ανέργους που θα καταθέσουν από τη Μ. Δευτέρα τις αιτήσεις τους για 97 θέσεις στο δήμο Σκύδρας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Οι 97 υπάλληλοι θα δώσουν σημαντικές λύσεις στις ανάγκες του δήμου και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που οι ανάγκες θα είναι κατά πολύ αυξημένες. Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, αφορά σε περίπου 32.000 προσλήψεις σε 324 δήμους της χώρας. Ειδικότερα στη Σκύδρα είχαν «κλειδώσει» από τον περασμένο Νοέμβρη 97 θέσεις για πεντάμηνη εργασία.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαιούχοι του προγράμματος είναι μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4) Την ηλικία
5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Διαβάστηκε 4184 φορές